Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 15 minuter
| 500 g | laxfilé |
| 25 g | smör |
| 300 g | champinjoner |
| 1 st | gul lök |
| 3 st | vitlöksklyftor |
| 1 msk | vetemjöl |
| 2 dl | vispgrädde eller matlagningsgrädde |
| 1 dl | vatten |
| 400 g | babyspenat |
| 1,5 dl | riven ost |
| salt & peppar |
En snabb och smakrik sås som passar utmärkt att servera till pasta och potatis.
Gör så här
- Skiva svampen, finhacka lök och vitlök. Smält smör i en stekpanna och fräs allt tills det fått lite färg.
- Strö över mjöl och vänd runt allting i pannan. Häll på grädde och vatten och låt småputtra några minuter.
- Lägg i spenat. Om inte allt får plats väntar du tills den börjar sjunka ihop och fyller på med resten. Låt koka ihop.
- Riv i ost, rör om och smaka av med salt och peppar.
- Stek laxbitarna i olja cirka 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera med spenat och champinjonsåsen. Komplettera gärna med bröd, pressad potatis eller pasta till.