Stekt lax med spenat- och champinjonsås

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 15 minuter

500 g laxfilé
25 g smör
300 g champinjoner
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 dl vatten
400 g babyspenat
1,5 dl riven ost
salt & peppar

En snabb och smakrik sås som passar utmärkt att servera till pasta och potatis.

Gör så här

  1. Skiva svampen, finhacka lök och vitlök. Smält smör i en stekpanna och fräs allt tills det fått lite färg.
  2. Strö över mjöl och vänd runt allting i pannan. Häll på grädde och vatten och låt småputtra några minuter.
  3. Lägg i spenat. Om inte allt får plats väntar du tills den börjar sjunka ihop och fyller på med resten. Låt koka ihop.
  4. Riv i ost, rör om och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek laxbitarna i olja cirka 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera med spenat och champinjonsåsen. Komplettera gärna med bröd, pressad potatis eller pasta till.
© 2024 Vinga Seafood