Historia

Vinga Seafood har en lång historia inom fiske och bolaget bedrivs idag som en utveckling av flera generationers arbete inom fiskenäringen. Vinga Seafood förvaltar en lång historia och medlemmar i familjen är fortfarande idag aktiva inom fisket.

Den långa erfarenheten inom fiske och de roller de ledande personerna i bolaget har gör att man har en gedigen kunskap, inte bara att leverera fisk utan kunskap om fisk, kvalitet och hantering.

Mattias som idag driver bolaget har en familj bakom sig i generationer som fiskat för sin brödföda. Detta har pågått sedan början av 1900-talet och det är svårt för oss idag att förstå hur fisket gick till på den tiden. I början användes garn och därefter båtar för trålfiske och snörpvad.

Riskfyllt fiske

Under andra världskriget var det stora risker att fiska men man var tvungen att försörja familjerna. År 1944 hände det som inte fick hända. Mattias farfar Stig gick med fiskebåten på en tysk mina under fisket och samtliga nio personer på fiskebåten avled. Fisket fortsatte sedan genom Mattias far.

Generationsskifte

Mattias började redan vid nio års ålder att sälja makrill och krabba utanför livsmedelsaffärerna på västkusten så det affärsmässiga sinnet började tidig. Under sommarledigheterna från skolan fiskade Mattias i Nordsjön då man tog upp sill och makrill, detta skedde från 13 års ålder och uppåt. Vid 19 års ålder mönstrade han på igen som fiskare.

Bred erfarenhet

År 1993 tog Mattias steget till Göteborgs fiskehamn och arbetade som filéskärare, packare och inköpare till fiskeauktionerna. En stor erfarenhet att ha med sig vad gäller kvalitet och hantering.

Ett företag inom restauranggrossist området grundades tillsammans med några andra personer och där jobbade Mattias med inköp och försäljning under tio års tid. Flera företag var intresserade av Mattias erfarenhet och han började 2007 hos en fisk importör där Mattias ansvar blev den finska marknaden.

2009 var det dags igen att byta arbetsgivare till ytterligare ett bolag inom fiskverksamhet och även där låg fokus på försäljning och inköp.

År 2014 startade Mattias företaget Seafrozen tillsammans med en norsk kompanjon och detta bolag ändrade sedan namn till Vinga Seafood.

Kunskap och kundskap

När du samarbetar med Vinga Seafood är både kunskap och kundskap viktiga beståndsdelar. Vi vill att du ska vara en nöjd kund och samtidigt känna att vi har kompetensen, erfarenheten som bidrar till att leverera högkvalitativa produkter till dig.

Med en lång historik och en företagsledare som har varit i alla led kring fiskerinäringen är Vinga Seafood ett självklart val.

Välkommen som kund till oss!

© 2024 Vinga Seafood