Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
500 g | Ryggfilé av torsk |
1 st | shallottenlök |
2 klyftor | vitlök |
1 st | röd chili |
1 stjälk | citrongräs |
1 msk | riven färsk ingefära |
1 st | lime |
2 msk | olivolja |
5 dl | fiskbuljong (1 buljongtärning per 5 dl vatten) |
250 g | äggnudlar |
salt | |
cayennepeppar | |
persilja eller koriander |
Den här fiskgrytan är fylld med smaker från Thailand. Vi har gjort den med torsk, men du kan gott variera receptet med andra typer av vit fisk som sej eller kolja.
Gör så här
- Skär fisken i bitar, ca 4 cm.
- Finhacka schalottenlök, vitlök, chili och citrongräs. Riv ingefäran.
- Pressa saften och riv skalet av en lime.
- Fräs schalottenlök, vitlök, chili och citrongräs i ungefär 3-4 minuter på medelvärme i en gryta.
- Häll i limesaft, limeskal och fiskbuljong.
- Koka upp och smaka av med salt och cayennepeppar.
- Lägg i torsken och äggnudlar i grytan, och låt sjuda till till både fisk och nudlar är genomkokta i ca. 4 minuter.
- Servera fiskgrytan toppad med finhackad persilja eller koriander.