Dilltorsk med räkor

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

600 g Ryggfilé av torsk
100 g Stora skalade räkor
1 st schallottenlök
0,5 st purjolök
1 dl dill
2 dl datten
1 st fiskbuljongtärning
2 dl gräddfil
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

En perfekt vardagsmiddag för hela familjen. Den är lätt att laga med få enkla moment och blir riktigt god. Strö lite norska räkor över som kronan på verket.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form.
  2. Lägg finhackad schalottenlök i botten och torsken över.
  3. Skiva purjon tunt och strö över torsken.
  4. Salta och peppra.
  5. Värm vattnet, lös upp fiskbuljongen och blanda ihop med gräddfil och matlagningsgrädde.
  6. Blanda dill i såsen och slå över torsken.
  7. Sätt in i ugnen på 220 grader i 15 min.
  8. Servera med kokt potatis och strö Stora skalade räkor över
© 2024 Vinga Seafood