Lax med primörer

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

600 g Laxfilé
1 handfull morötter
1 handfull rädisor
1 handfull grön sparris
1 handfull vårlök
balsamvinäger
olivolja
salt och peppar

Prova att grilla Norsk lax i folie. Fisken fastnar inte på grillen och alla kan göra sitt eget paket. Lägg i god lax och fräscha grönsaker efter egen smak.

Gör så här

Gremolata

  1. Blanda finhackad persilja, finhackad vitlök och rivet citronskal.
  2. Täck sedan med olivolja.
  3. Förvara kallt.

Lax

  1. Skala morötterna och dela på hälften.
  2. Dela rädisorna och lökarna på hälften.
  3. Skala sparrisen försiktigt.
  4. Arrangera laxen med grönsakerna på folie och krydda med salt, peppar och olivolja. Föredrar du mjuka grönsaker kan du förkoka dem 10 minuter innan du lägger i dem med fisken.
  5. Stäng igen paketen och lägg på grillen. Grilla i ca 10-15 minuter.
  6. Tag av och krydda med balsamico och gremolata

Servera gärna med nykokt potatis.

 

© 2024 Vinga Seafood