Minutlax i ugn, soja, vitlök, koriander

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 20 minuter

600 g Laxfilé
60 g smör
4 msk japansk soja
2 klyftor vitlök
1 dl böngroddar
1 kruka koriander

En mycket enkelt festligt recept som går fort och blir riktig gott att bjuda på. Grillade tunna laxskivor med sojasmör passar bra som förrätt eller på en buffé.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på maxeffekt grill.
  2. Skär laxen i tunna skivor, fördela över 4 tallrikar.
  3. Bryn smöret, blanda det sen under värme tillsammans med vitlöken tills löken mjuknar.
  4. Tillsätt soja och groddar i vitlökssmöret.
  5. Värm tallrikarna i knappt en minut på översta falsen i ugnen.
  6. Fördela sojasmöret över tallrikarna, toppa med färska blad kinesisk persilja.
  7. Servera genast.
© 2022 Vinga Seafood