Skrei med chorizo och potatispuré

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

600 g Ryggfilé av skreitorsk
200 g chorizo
1 liter vatten
1 msk solrosolja
2 st stjälkar persilja
0,5 st granatäpple
1 st citron
1 dl salt
800 g potatis
25 g smör
1,5 dl mjölk
1,5 dl creme fraiche

I det här receptet möter skreiens milda, fräscha smak chorizons styrka. En garanterad middagsfavorit.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör ut saltet i sjudande vatten och kyl ner, lägg i skreien och låt den ligga och dra 15 minuter.
  3. Lyft sedan upp fisken och torka av den med hushållspapper.
  4. Stek skreien med skinnsidan ner i solrosolja i en het stekpanna  tills skinnet blivit brunt, ca 3 minuter.
  5. Lägg skreibitarna i en smord ugnsfast form med skinnsidan upp och tillaga i ugnen tills fisken är färdig, ca 3 minuter (innertemperatur 50–55°C).
  6. Stek chorizon frasig i fettet från skreien. Strimla persiljan, ta ur granatäpplekärnorna och riv citronskalet  och blanda ihop.

Potatispuré

  1. Skala och koka potatisen mjuk tillsammans med vitlöksklyftan. Häll av potatisen och pressa i en potatispress.
  2. Värm mjölken. Blanda potatisen med mjölk, crème fraiche och smör.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Servera skreien tillsammans med den skurna chorizon på en bädd av granatäppleblandningen och potatispuré bredvid.

© 2024 Vinga Seafood