Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
| 400 g | torskfilé |
| 200 g | räkor (skalade) |
| 1 st | gul lök |
| 1 st | röd paprika |
| 500 g | avorioris |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 2 msk | olivolja |
| 1 g | saffran |
| 1 l | fiskbuljong |
| 150 g | sockerärtor |
| 1 st | citron |
| salt & peppar |
En traditionell paella innehåller ofta både fläskkött, kyckling och skaldjur. Vi har vår egen västkustvariant med torsk och räkor.
Gör så här
- Värm ugnen till 200°C.
- Hacka lök, strimla paprika och värm olja i en tjockbottnad gryta.
- Fräs lök och paprika tillsammans med ris och pressad vitlök i några minuter.
- Tillsätt saffran och buljongen
- Ställ grytan i ugnen i 10 minuter.
- Skär torsken i 3 cm stora kuber och strimla sockerärtorna. Lägg ner torsk och sockerärtor i grytan.
- Låt puttra i ugnen ytterligare 10 minuter i ugnen.
- Smaka av med salt och peppar, lägg i räkor och servera genast tillsammans med citronklyftor.