Paella med torsk och saffran

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

400 g torskfilé
200 g räkor (skalade)
1 st gul lök
1 st röd paprika
500 g avorioris
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 g saffran
1 l fiskbuljong
150 g sockerärtor
1 st citron
salt & peppar

En traditionell paella innehåller ofta både fläskkött, kyckling och skaldjur. Vi har vår egen västkustvariant med torsk och räkor.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Hacka lök, strimla paprika och värm olja i en tjockbottnad gryta.
  3. Fräs lök och paprika tillsammans med ris och pressad vitlök i några minuter.
  4. Tillsätt saffran och buljongen
  5. Ställ grytan i ugnen i 10 minuter.
  6. Skär torsken i 3 cm stora kuber och strimla sockerärtorna. Lägg ner torsk och sockerärtor i grytan.
  7. Låt puttra i ugnen ytterligare 10 minuter i ugnen.
  8. Smaka av med salt och peppar, lägg i räkor och servera genast tillsammans med citronklyftor.
© 2024 Vinga Seafood