Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 20 minuter
4 portioner | laxfilé (125 g) |
2 dl | jasminris |
1 st | vitlöksklyfta |
1 msk | rapsolja |
1 st | röd paprika |
2 msk | röd currypasta |
400 ml | kokosmjölk |
1 msk | japansk soja |
400 ml | kokosmjölk |
1 msk | japansk soja |
1 tsk | chilliflakes |
1 st | kruka färsk koriander |
Denna laxgryta är fullproppad med smaker och går hem hos alla som gillar asiatisk mat. Hoppa över chiliflakes för att göra den barnvänlig.
Gör så här
- Koka jasmin-riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär laxfiléerna i 3 cm kuber och salta och peppra runtom.
- Hetta upp olja i en panna och fräs vitlök och paprika tillsammans med currypasta.
- Tillsätt kokosmjölk och soja och låt allt sjuda i några minuter på medelvärme.
- Sänk till låg värme och lägg ner laxkuberna i grytan. Låt laxen sjuda i ca 5-7 min.
- Smaka av grytan med salt och chiliflakes.
- Strö över rikligt med koriander och servera grytan med ris.