Asiatisk laxgryta med röd curry

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 20 minuter

4 portioner laxfilé (125 g)
2 dl jasminris
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 st röd paprika
2 msk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1 msk japansk soja
400 ml kokosmjölk
1 msk japansk soja
1 tsk chilliflakes
1 st kruka färsk koriander

Denna laxgryta är fullproppad med smaker och går hem hos alla som gillar asiatisk mat. Hoppa över chiliflakes för att göra den barnvänlig.

Gör så här

  1. Koka jasmin-riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär laxfiléerna i 3 cm kuber och salta och peppra runtom.
  3. Hetta upp olja i en panna och fräs vitlök och paprika tillsammans med currypasta.
  4. Tillsätt kokosmjölk och soja och låt allt sjuda i några minuter på medelvärme.
  5. Sänk till låg värme och lägg ner laxkuberna i grytan. Låt laxen sjuda i ca 5-7 min.
  6. Smaka av grytan med salt och chiliflakes.
  7. Strö över rikligt med koriander och servera grytan med ris.
© 2024 Vinga Seafood