Lax med tapenade, ratatouille och parmesankräm

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 45 minuter

800 g Laxfilé
4 msk tapenade
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
3 st schallottenlök
2 klyftor vitlök
4 msk olivolja
1 st morot
1 st gul squash
1 st aubergine
1 st gul lök
3 dl vispgrädde
150 g parmesan
salt och peppar

Bjud över några vänner på lax med tapenade, ratatouille och parmesankräm. Det blir garanterat en trevlig kväll.

Gör så här

Ratatouille

  1. Finhacka den ena schalottenlöken, grovhacka de två andra.
  2. Fräs finhackad schalottenlök, tomater och tomatpuré i olja i 2—3 minuter.
  3. Sänk värmen och låt såsen småputtra i minst 30 minuter, gärna längre.
  4. Rör i grönsakerna de sista minuterna, de ska vara spröda när de serveras och behöver inte koka länge.

Parmesankräm

  1. Koka in vispgrädde till parmesankrämen tills det återstår ca 1 dl.
  2. Rör i riven parmesan så den smälter i vispgrädden. Smaka av med salt och peppar.

Laxen

  1. Skär laxfilén i fyra jämna bitar, strö över salt och stek dem gyllenenbruna i olja, ca 2 minuter på varje sida.
  2. Fördela ratatouillen på varma tallrikar med en laxfilé på toppen.
  3. Lägg ett litet ”ägg” av tapenade på varje laxbit och lägg på en liten skiva parmesan.
  4. Droppa den fylliga såsen runt om.
© 2024 Vinga Seafood