Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 45 minuter
800 g | Laxfilé |
4 msk | tapenade |
1 burk | krossade tomater |
1 msk | tomatpuré |
3 st | schallottenlök |
2 klyftor | vitlök |
4 msk | olivolja |
1 st | morot |
1 st | gul squash |
1 st | aubergine |
1 st | gul lök |
3 dl | vispgrädde |
150 g | parmesan |
salt och peppar |
Bjud över några vänner på lax med tapenade, ratatouille och parmesankräm. Det blir garanterat en trevlig kväll.
Gör så här
Ratatouille
- Finhacka den ena schalottenlöken, grovhacka de två andra.
- Fräs finhackad schalottenlök, tomater och tomatpuré i olja i 2—3 minuter.
- Sänk värmen och låt såsen småputtra i minst 30 minuter, gärna längre.
- Rör i grönsakerna de sista minuterna, de ska vara spröda när de serveras och behöver inte koka länge.
Parmesankräm
- Koka in vispgrädde till parmesankrämen tills det återstår ca 1 dl.
- Rör i riven parmesan så den smälter i vispgrädden. Smaka av med salt och peppar.
Laxen
- Skär laxfilén i fyra jämna bitar, strö över salt och stek dem gyllenenbruna i olja, ca 2 minuter på varje sida.
- Fördela ratatouillen på varma tallrikar med en laxfilé på toppen.
- Lägg ett litet ”ägg” av tapenade på varje laxbit och lägg på en liten skiva parmesan.
- Droppa den fylliga såsen runt om.