Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
| 400 g | Rödspättafilé |
| 1 st | morot |
| 0.5 st | paprika |
| 100 g | broccoli |
| 100 g | sockerärtor |
| 3 msk | matolja |
| 1 msk | sojasås |
| 2 dl | fiskbuljong |
| 2 msk | potatismjöl |
| 4 msk | sötsur sås |
| salt och peppar | |
| 0.5 st | blomkålshuvud |
Rödspätta är en fisk som passar perfekt att ha i woken. Dess smak lämpar sig bra till de kryddor som används i wokrätter. Om du har bråttom använd frysta wokgrönsaker och färdiggjord sås.
Gör så här
- Skär fisken i tjocka skivor.
- Värm upp oljan i wok eller en djup stekpanna.
- Stek fisken snabb, ca 1 minut. Ta upp den.
- Skär grönsakerna i strimlor och stek i 2-3 minuter. Häll på sojasåsen.
- Blanda ner potatismjölet i fiskbuljongen, häll ner vätskan i woken. Rör om och låt koka upp.
- Blanda ner sötsår sås, lite salt och per
- Vänd ner fisken försiktigt och värm upp, tar ca 1 minut.
- Servera med ris eller nudlar.