Wok med norsk rödspätta

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

400 g Rödspättafilé
1 st morot
0.5 st paprika
100 g broccoli
100 g sockerärtor
3 msk matolja
1 msk sojasås
2 dl fiskbuljong
2 msk potatismjöl
4 msk sötsur sås
salt och peppar
0.5 st blomkålshuvud

Rödspätta är en fisk som passar perfekt att ha i woken. Dess smak lämpar sig bra till de kryddor som används i wokrätter. Om du har bråttom använd frysta wokgrönsaker och färdiggjord sås.

Gör så här

  1. Skär fisken i tjocka skivor.
  2. Värm upp oljan i wok eller en djup stekpanna.
  3. Stek fisken snabb, ca 1 minut. Ta upp den.
  4. Skär grönsakerna i strimlor och stek i 2-3 minuter. Häll på sojasåsen.
  5. Blanda ner potatismjölet i fiskbuljongen, häll ner vätskan i woken. Rör om och låt koka upp.
  6. Blanda ner sötsår sås, lite salt och per
  7. Vänd ner fisken försiktigt och värm upp, tar ca 1 minut.
  8. Servera med ris eller nudlar.
© 2024 Vinga Seafood