Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
600 g | Ryggfilé av torsk |
100 g | Stora skalade räkor |
1 st | schallottenlök |
0,5 st | purjolök |
1 dl | dill |
2 dl | datten |
1 st | fiskbuljongtärning |
2 dl | gräddfil |
1 dl | matlagningsgrädde |
salt och peppar |
En perfekt vardagsmiddag för hela familjen. Den är lätt att laga med få enkla moment och blir riktigt god. Strö lite norska räkor över som kronan på verket.
Gör så här
- Smörj en ugnsfast form.
- Lägg finhackad schalottenlök i botten och torsken över.
- Skiva purjon tunt och strö över torsken.
- Salta och peppra.
- Värm vattnet, lös upp fiskbuljongen och blanda ihop med gräddfil och matlagningsgrädde.
- Blanda dill i såsen och slå över torsken.
- Sätt in i ugnen på 220 grader i 15 min.
- Servera med kokt potatis och strö Stora skalade räkor över