Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 40 minuter
600 g | Ryggfilé av skreitorsk |
600 g | Fänkål |
0,5 g | saffran |
8 st | steklökar |
8 st | vitlöksklyftor |
2 msk | olivolja |
8 st | soltorkade tomater |
10 kvistar | färsk timjan |
salt och peppar |
Låg temperatur gör fisken saftigare och mjällare. Använd en digitaltermometer och håll koll på fiskens innertemperatur.
Gör så här
- Salta och peppra torsken.
- Halstra tills skinnet blir krispigt.
- Baka klart i ugnen på 100°C tills innertemperaturen är 45°C. Tag hjälp av en termometer.
- Dela fänkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten med saffran och timjan.
- Värm sedan fänkål, lök och vitlök i pannan i lite olivolja. Häll på 3 dl av fänkålsvattnet.
- Dela tomaterna och lägg i pannan precis innan servering.
- Servera fisken ihop med fänkål, lök och tomater.