Halstrad skreitorsk med fänkål och saffran

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 40 minuter

600 g Ryggfilé av skreitorsk
600 g Fänkål
0,5 g saffran
8 st steklökar
8 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
8 st soltorkade tomater
10 kvistar färsk timjan
salt och peppar

Låg temperatur gör fisken saftigare och mjällare. Använd en digitaltermometer och håll koll på fiskens innertemperatur.

Gör så här

  1. Salta och peppra torsken.
  2. Halstra tills skinnet blir krispigt.
  3. Baka klart i ugnen på 100°C tills innertemperaturen är 45°C. Tag hjälp av en termometer.
  4. Dela fänkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten med saffran och timjan.
  5. Värm sedan fänkål, lök och vitlök i pannan i lite olivolja. Häll på 3 dl av fänkålsvattnet.
  6. Dela tomaterna och lägg i pannan precis innan servering.
  7. Servera fisken ihop med fänkål, lök och tomater.
© 2024 Vinga Seafood