Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
600 g | Laxfilé |
1 handfull | morötter |
1 handfull | rädisor |
1 handfull | grön sparris |
1 handfull | vårlök |
balsamvinäger | |
olivolja | |
salt och peppar |
Prova att grilla Norsk lax i folie. Fisken fastnar inte på grillen och alla kan göra sitt eget paket. Lägg i god lax och fräscha grönsaker efter egen smak.
Gör så här
Gremolata
- Blanda finhackad persilja, finhackad vitlök och rivet citronskal.
- Täck sedan med olivolja.
- Förvara kallt.
Lax
- Skala morötterna och dela på hälften.
- Dela rädisorna och lökarna på hälften.
- Skala sparrisen försiktigt.
- Arrangera laxen med grönsakerna på folie och krydda med salt, peppar och olivolja. Föredrar du mjuka grönsaker kan du förkoka dem 10 minuter innan du lägger i dem med fisken.
- Stäng igen paketen och lägg på grillen. Grilla i ca 10-15 minuter.
- Tag av och krydda med balsamico och gremolata
Servera gärna med nykokt potatis.