Lax och grönsaker i ugn

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

600 g Laxfilé
1 st röd paprika
8 st körsbärstomat
3 msk olivolja
1 st rödlök
0,5 st purjolök
1 st morot
0,5 st zucchini
1 nypa torkad oregano
1 nypa torkad timjan
2 dl gräddfil
salt och peppar
aluminiumfolie

Detta är ett enkelt recept som snabbt kommer att bli en ny favorit. Medan fisken sköter sig själv i ugnen hinner du både duka bordet och plocka ur diskmaskinen.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär laxen i lagom stora bitar.
  3. Skär löken i klyftor, paprika i bitar och purjolök, morot och zucchini i skivor.
  4. Blanda olivolja, timjan, oregano och grönsaker i en skål och häll blandningen i en ugnsform.
  5. Häll några matskedar vatten över grönsakerna och placera laxen över.
  6. Krydda med salt och peppar och täck formen med aluminiumfolie.
  7. Grädda i ugnen i ca. 20 minuter.
  8. Servera med lite gräddfil på toppen.

Tips: Du kan variera grönsaker och örter efter eget önskemål. Prova med lite sweet chilisås, soja eller citronsaft på fisken för addera lite extra smak

© 2022 Vinga Seafood