Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
600 g | Laxfilé |
1 st | röd paprika |
8 st | körsbärstomat |
3 msk | olivolja |
1 st | rödlök |
0,5 st | purjolök |
1 st | morot |
0,5 st | zucchini |
1 nypa | torkad oregano |
1 nypa | torkad timjan |
2 dl | gräddfil |
salt och peppar | |
aluminiumfolie |
Detta är ett enkelt recept som snabbt kommer att bli en ny favorit. Medan fisken sköter sig själv i ugnen hinner du både duka bordet och plocka ur diskmaskinen.
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skär laxen i lagom stora bitar.
- Skär löken i klyftor, paprika i bitar och purjolök, morot och zucchini i skivor.
- Blanda olivolja, timjan, oregano och grönsaker i en skål och häll blandningen i en ugnsform.
- Häll några matskedar vatten över grönsakerna och placera laxen över.
- Krydda med salt och peppar och täck formen med aluminiumfolie.
- Grädda i ugnen i ca. 20 minuter.
- Servera med lite gräddfil på toppen.
Tips: Du kan variera grönsaker och örter efter eget önskemål. Prova med lite sweet chilisås, soja eller citronsaft på fisken för addera lite extra smak