Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 15 minuter
400 g | laxfilé |
2 dl dl | majonnäs (gärna Hellmans) |
1 st | vitlöksklyfta |
2 tsk | japansk soja |
150 g | fetaost |
2 st | huvud baby gem sallad |
2 st | avokado |
0,5 st | rödlök |
1 st | färsk jalapeño |
1 st | limefrukt |
1 st | kruka koriander |
En sommarfräsch variant av fish taco med fetaost, sojamajonnäs och avokado.
Gör så här
- Blanda majonnäs med pressad vitlök och soja. Lägg upp i en serveringsskål och ställ åt sidan.
- Ta bort nedre delen av salladshuvudena och lägg dem i iskallt vatten.
- Skala och strimla löken fint. Dela limen i klyftor och skiva jalapeñon och avokadon tunnt.
- Dela fetaosten i små chunks och lägg i en serveringsskål.
- Ta upp salladen ur vattnet torka av med hushållspapper. Plocka loss salladsbladen och lägg i mitten av ett stort fat. Placera resten av tillbehören runtomkring salladen.
- Skär laxen i 2 x 2 cm stora tärningar, salta och peppra. Stek dem hastigt i olja på alla sidor.
- Ställ fram allt på bordet och låt gästerna bygga sin egen taco.