Lax-tacos med fetaost

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 15 minuter

400 g laxfilé
2 dl dl majonnäs (gärna Hellmans)
1 st vitlöksklyfta
2 tsk japansk soja
150 g fetaost
2 st huvud baby gem sallad
2 st avokado
0,5 st rödlök
1 st färsk jalapeño
1 st limefrukt
1 st kruka koriander

En sommarfräsch variant av fish taco med fetaost, sojamajonnäs och avokado.

Gör så här

  1. Blanda majonnäs med pressad vitlök och soja. Lägg upp i en serveringsskål och ställ åt sidan.
  2. Ta bort nedre delen av salladshuvudena och lägg dem i iskallt vatten.
  3. Skala och strimla löken fint. Dela limen i klyftor och skiva jalapeñon och avokadon tunnt.
  4. Dela fetaosten i små chunks och lägg i en serveringsskål.
  5. Ta upp salladen ur vattnet torka av med hushållspapper. Plocka loss salladsbladen och lägg i mitten av ett stort fat. Placera resten av tillbehören runtomkring salladen.
  6. Skär laxen i 2 x 2 cm stora tärningar, salta och peppra. Stek dem hastigt i olja på alla sidor.
  7. Ställ fram allt på bordet och låt gästerna bygga sin egen taco.
© 2024 Vinga Seafood