Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
500 g | laxfilé |
25 g | smör |
0,5 st | gul lök |
2 st | vitlöksklyftor |
1 dl | grädde (eller matlagningsgrädde) |
200 g | philadelphiaost |
450 g | fryst bladspenat (tinad och avrunnen) |
0,5 st | citron (saft) |
150 g | Kronärtskockshjärta |
1,5 dl | riven ost |
En värmande laxgratäng som även passar bra för de som äter enligt LCHF.
Gör så här
- Smält smör i en kastrull och lägg ner löken och pressa i vitlök. Fräs några minuter och tillsätt grädde och färskost. Låt koka upp.
- Tillsätt citronsaft och spenaten och rör om. Ta bort från plattan och ställ åt sidan när spenaten ”kokat in”. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Skiva kronärtskockshjärtan och lägg ovanpå laxen.
- Häll över såsen och toppa gratängen med riven ost.
- Grädda ca 15 minuter i 200 grader varm ugn.