Laxgratäng med spenat och ost

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

500 g laxfilé
25 g smör
0,5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
200 g philadelphiaost
450 g fryst bladspenat (tinad och avrunnen)
0,5 st citron (saft)
150 g Kronärtskockshjärta
1,5 dl riven ost

En värmande laxgratäng som även passar bra för de som äter enligt LCHF.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och lägg ner löken och pressa i vitlök. Fräs några minuter och tillsätt grädde och färskost. Låt koka upp.
  2. Tillsätt citronsaft och spenaten och rör om. Ta bort från plattan och ställ åt sidan när spenaten ”kokat in”. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Skiva kronärtskockshjärtan och lägg ovanpå laxen.
  4. Häll över såsen och toppa gratängen med riven ost.
  5. Grädda ca 15 minuter i 200 grader varm ugn.
© 2024 Vinga Seafood