Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
500 g | Laxfilé |
3 dl | kokosmjölk |
2 tsk | röd currypasta |
4 dl | fiskbuljong |
2 tsk | fisksås |
3 st | limeblad |
1 stjälk | citrongräs |
200 g | pak choi |
1 st | aubergine |
100 g | bondbönor |
2 msk | matolja |
salt och peppar |
En smakrik fiskgryta baserad på lax och grönsaker. I en gryta bevaras alla goda näringsämnen från både fisk och grönsaker. En gryta med asiatisk twist.
Gör så här
- Skär laxen i tärningar.
- Fräs currypasta med lite olja i en gryta.
- Banka citrongräs och skär aubergine i bitar.
- Tillsätt citrongräs, aubergine och limeblad i grytan tillsammans med kokosmjölk, fiskbuljong och fisksås.
- Koka upp, minska värmen och låt det koka i 10 minuter.
- Skär pak choy i bitar, några sparris, bönor och tillsätt i grytan.
- Koka i ca. 5 minuter och krydda med salt.
- Lägg i laxtärningarna i grytan och låt dem dra 2-3 minuter.
Servera grytan med kokt ris.
Tips: Om du inte kan hitta pak choy kan du istället använda salladskål.