Laxgryta på asiatiskt vis

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

500 g Laxfilé
3 dl kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
4 dl fiskbuljong
2 tsk fisksås
3 st limeblad
1 stjälk citrongräs
200 g pak choi
1 st aubergine
100 g bondbönor
2 msk matolja
salt och peppar

En smakrik fiskgryta baserad på lax och grönsaker. I en gryta bevaras alla goda näringsämnen från både fisk och grönsaker. En gryta med asiatisk twist.

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar.
  2. Fräs currypasta med lite olja i en gryta.
  3. Banka citrongräs och skär aubergine i bitar.
  4. Tillsätt citrongräs, aubergine och limeblad i grytan tillsammans med kokosmjölk, fiskbuljong och fisksås.
  5. Koka upp, minska värmen och låt det koka i 10 minuter.
  6. Skär pak choy i bitar, några sparris, bönor och tillsätt i grytan.
  7. Koka i ca. 5 minuter och krydda med salt.
  8. Lägg i laxtärningarna i grytan och låt dem dra 2-3 minuter.

Servera grytan med kokt ris.

Tips: Om du inte kan hitta pak choy kan du istället använda salladskål.

© 2024 Vinga Seafood