Laxpasta med spenat

Du behöver

för 4 personer

4 portioner laxfilé (120 g)
400 g spagetti
0,5 st purjolök
1 st citron
2,5 dl grädde
80 g babyspenat
1 dl riven parmesan
1 msk olivolja
salt & peppar

Supergod laxpasta med en härligt frisk smak av citron

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
  2. Dela laxen i 2cm kuber. Skölj och skiva purjolöken fint.
  3. Skrubba citronen i ljummet vatten och riv skalet och pressa ut 2 msk citronsaft.
  4. Fräs purjolök i olivolja i 2 minuter utan att den tar färg. Tillsätt grädde, citronskal, citronsaft och laxen. Låt puttra under lock i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner den nykokta pastan i såsen och tillsätt spenat. Servera med parmesanost.
© 2024 Vinga Seafood