Skrei med bönor, bacon och fänkål

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 50 minuter

600 g Ryggfilé av skreitorsk
140 g bacon
1 st fänkål
2 st shallottenlök
olivolja
2 klyftor vitlök
2,5 dl vitt vin, torrt
150 g haricots verts
250 g sojabönor
2 dl crème fraïche
1 st äggula
1 kruka bladpersilja
salt och peppar

Allt i en panna sparar inte bara disk, utan låter rättens alla smaker från ingredienserna vigas samman. Dessutom är det trevligt att ställa fram på bordet.

Gör så här

  1. Bryn skreibitarna i stekpanna så att de får en ordentligt fin stekyta.
  2. Lägg över på en plåt och sätt in dem i ugnen på 100°C i cirka 10 min eller använd digitaltermometer i tjockaste biten, fisken är klar när innertemperaturen är 50-55°C.
  3. Strimla ner baconskivor och stek dem knapriga, häll av fettet och ställ åt sidan.
  4. Skär fänkål i centimetertjocka klyftor samt schalottenlök i tjocka skivor.
  5. Stek på medelhög värme i panna med lite olivolja. Fänkålen och schalottenlöken ska svettas, inte brynas.
  6. Pressa vitlöken i pannan och slå över vinet. Låt koka några minuter tills fänkålen börjar mjukna lite.
  7. Tillsätt haricots verts samt sojabönorna. Koka upp igen.
  8. Blanda crème fraîche och äggula. Rör i och låt det sjuda upp.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Strö över det knapriga baconet samt hackad persilja.
© 2024 Vinga Seafood