Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 50 minuter
600 g | Ryggfilé av skreitorsk |
140 g | bacon |
1 st | fänkål |
2 st | shallottenlök |
olivolja | |
2 klyftor | vitlök |
2,5 dl | vitt vin, torrt |
150 g | haricots verts |
250 g | sojabönor |
2 dl | crème fraïche |
1 st | äggula |
1 kruka | bladpersilja |
salt och peppar |
Allt i en panna sparar inte bara disk, utan låter rättens alla smaker från ingredienserna vigas samman. Dessutom är det trevligt att ställa fram på bordet.
Gör så här
- Bryn skreibitarna i stekpanna så att de får en ordentligt fin stekyta.
- Lägg över på en plåt och sätt in dem i ugnen på 100°C i cirka 10 min eller använd digitaltermometer i tjockaste biten, fisken är klar när innertemperaturen är 50-55°C.
- Strimla ner baconskivor och stek dem knapriga, häll av fettet och ställ åt sidan.
- Skär fänkål i centimetertjocka klyftor samt schalottenlök i tjocka skivor.
- Stek på medelhög värme i panna med lite olivolja. Fänkålen och schalottenlöken ska svettas, inte brynas.
- Pressa vitlöken i pannan och slå över vinet. Låt koka några minuter tills fänkålen börjar mjukna lite.
- Tillsätt haricots verts samt sojabönorna. Koka upp igen.
- Blanda crème fraîche och äggula. Rör i och låt det sjuda upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strö över det knapriga baconet samt hackad persilja.