Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 20 minuter
| 400 g | Stora skalade räkor |
| 500 g | grön färsk sparris |
| 100 g | spenat, fryst |
| 1 klyfta | vitlök |
| 1 st | gul lök |
| 2 msk | matolja |
| 5 dl | grönsaksbuljong |
| 2,5 dl | vispgrädde |
| 0,5 st | citron |
| salt och peppar |
Det finns ingen bättre kombination än säsongens sparris och norska frysta skalade räkor. Sparrissoppa med räkor blir en perfekt måltid eller imponerande förrätt på en middagsbjudning.
Gör så här
- Skär bort den nedre delen av sparrisen och hacka resten i bitar.
- Koka sparristopparna i några minuter i lättsaltat vatten. Låt svalna och ställ åt sidan.
- Finhacka lök och vitlök. Stek i en stekpanna med resten av sparrisen och spenaten.
- Häll i grönsaksbuljongen och grädden och koka upp. Låt det sjuda tills sparrisen är mjuk.
- Blanda ihop allt till en slät konsistens med en stavmixer.
- Krydda med salt, peppar och citronjuice.
- Häll i de frysta räkorna och låt dem tina i den varma soppan.
- Strö sparristopparna över soppan.