Sparrissoppa med räkor

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 20 minuter

400 g Stora skalade räkor
500 g grön färsk sparris
100 g spenat, fryst
1 klyfta vitlök
1 st gul lök
2 msk matolja
5 dl grönsaksbuljong
2,5 dl vispgrädde
0,5 st citron
salt och peppar

Det finns ingen bättre kombination än säsongens sparris och norska frysta skalade räkor. Sparrissoppa med räkor blir en perfekt måltid eller imponerande förrätt på en middagsbjudning.

Gör så här

  1. Skär bort den nedre delen av sparrisen och hacka resten i bitar.
  2. Koka sparristopparna i några minuter i lättsaltat vatten. Låt svalna och ställ åt sidan.
  3. Finhacka lök och vitlök. Stek i en stekpanna med resten av sparrisen och spenaten.
  4. Häll i grönsaksbuljongen och grädden och koka upp. Låt det sjuda tills sparrisen är mjuk.
  5. Blanda ihop allt till en slät konsistens med en stavmixer.
  6. Krydda med salt, peppar och citronjuice.
  7. Häll i de frysta räkorna och låt dem tina i den varma soppan.
  8. Strö sparristopparna över soppan.
© 2024 Vinga Seafood