Teriyakilax med sesam-marinerad spenat

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

4 portioner laxfilé (125 g)
300 ml teriyaki
1 st salladslök
250 g babyspenat
2 l kokande vatten
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 st lime
2 msk sesamfrö
2 st avokado
1 st kruka koriander (kan väljas bort)

Det här är en riktig kanonrätt i all sin enkelhet. Ett lite mer ”tillagat” alternativ till poké bowl.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Lägg laxen i en ungsfastform och häll på teriyakisåsen.
  4. Sätt formen mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54°C.
  5. Skär salladslöken i tunna skivor.
  6. Lägg spenaten i en stor bunke. Häll kokande vatten över spenaten. Häll genast av vattnet och skölj spenaten med iskallt vatten. Krama ur all vätska ordentligt.
  7. Blanda spenaten med soja, sesamolja och salladslök. Låt gärna stå 15 minuter före servering.
  8. Servera den ugndsbakade laxen med spenaten, ris och skivad avokado. Toppa med koriander och sesamfrön
© 2024 Vinga Seafood