Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
4 portioner | laxfilé (125 g) |
300 ml | teriyaki |
1 st | salladslök |
250 g | babyspenat |
2 l | kokande vatten |
1 msk | japansk soja |
1 msk | sesamolja |
1 st | lime |
2 msk | sesamfrö |
2 st | avokado |
1 st | kruka koriander (kan väljas bort) |
Det här är en riktig kanonrätt i all sin enkelhet. Ett lite mer ”tillagat” alternativ till poké bowl.
Gör så här
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg laxen i en ungsfastform och häll på teriyakisåsen.
- Sätt formen mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54°C.
- Skär salladslöken i tunna skivor.
- Lägg spenaten i en stor bunke. Häll kokande vatten över spenaten. Häll genast av vattnet och skölj spenaten med iskallt vatten. Krama ur all vätska ordentligt.
- Blanda spenaten med soja, sesamolja och salladslök. Låt gärna stå 15 minuter före servering.
- Servera den ugndsbakade laxen med spenaten, ris och skivad avokado. Toppa med koriander och sesamfrön