Torsk- och laxbiffar

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 45 minuter

200 g Laxfilé
200 g Ryggfilé av torsk
1 st ägg
2 msk ströbröd
1 st citron
2 msk hackad persilja
salt och peppar
rapsolja
1 dl majonnäs
2 msk Sriracha-sås

Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskbiffar med förslagsvis en härlig, lagom het Sriracha-majonnäs. Kan serveras i hamburgerbröd som burgare.

Gör så här

  1. Skär lax- och torskfilé i mindre bitar.
  2. Kör fiskbitarna en mixer till en jämn fiskfärs.
  3. Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen.
  4. Salta, peppra och blanda ordentligt.
  5. Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
  6. Ta ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.

Sriracha-majonnäs

  1. Blanda ihop majonnäs och Sriracha-sås.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.
© 2024 Vinga Seafood