Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 45 minuter
200 g | Laxfilé |
200 g | Ryggfilé av torsk |
1 st | ägg |
2 msk | ströbröd |
1 st | citron |
2 msk | hackad persilja |
salt och peppar | |
rapsolja | |
1 dl | majonnäs |
2 msk | Sriracha-sås |
Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskbiffar med förslagsvis en härlig, lagom het Sriracha-majonnäs. Kan serveras i hamburgerbröd som burgare.
Gör så här
- Skär lax- och torskfilé i mindre bitar.
- Kör fiskbitarna en mixer till en jämn fiskfärs.
- Tillsätt ägg, ströbröd, den hackade persiljan och ca 2 msk juice från citronen.
- Salta, peppra och blanda ordentligt.
- Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
- Ta ut färsen och forma till burgare, häll rikligt med olja i en stekpanna, låt oljan bli varm och stek/fritera burgarna i ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.
Sriracha-majonnäs
- Blanda ihop majonnäs och Sriracha-sås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.