Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 20 minuter
1 st | gul lök |
2 st | äggvitor |
0,5 dl | ströbröd |
0,5 dl | mjölk (eller grädde) |
1 tsk | salt |
1 krm | vitpeppar |
1 st | kruka finhackad dill (eller 0,5 dl fryst dill) |
800 g | hela eller krossade tomater på burk |
1 st | rivet skal av citron |
1 st | fänkål |
2 tsk | torkad timjan |
salt & peppar |
Supergoda torskbiffar i tomatsås som serveras med pasta. Tomatsåsen är mixad vilket brukar mottas bättre av de yngsta i familjen. Vill man ha en lite mer rustik sås går det bra att låta bli att mixa.
Fiskbiffarna går även utmärkt att steka i olja om du inte vill ha någon sås till.
Gör så här
- Grovhacka hälften av löken och lägg i en matberedare tillsammans med torsk, äggvita, dill, ströbröd, mjölk, salt och vitpeppar.
- Mixa allt till en smidig smet. Ställ i kylen.
- Finhacka resten av löken och fänkål. Skär bort den nedersta hårda delen av fänkålen först.
- Fräs lök fänkål och timjan i lite olivolja i en djup gryta tills den börjar bli genomskinlig.
- Tillsätt tomater och koka upp. Låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter.
- Forma små bollar av fiskfärsen med hjälp av en sked och handflatan. Blöt skeden och handen i vatten så fastnar inte färsen lika lätt.
- Mixa såsen med en stavmixer. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar. Beroende på tomaternas kvalitet kan du även smaka av såsen med lite socker.
- Lägg försiktigt ned fiskbiffarna i såsen och låt sjuda under lock i ca 5 min
- Servera med pasta och lite hackad persilja på toppen