Torskbiffar i tomatsås med fänkål och citron

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 20 minuter

1 st gul lök
2 st äggvitor
0,5 dl ströbröd
0,5 dl mjölk (eller grädde)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 st kruka finhackad dill (eller 0,5 dl fryst dill)
800 g hela eller krossade tomater på burk
1 st rivet skal av citron
1 st fänkål
2 tsk torkad timjan
salt & peppar

Supergoda torskbiffar i tomatsås som serveras med pasta. Tomatsåsen är mixad vilket brukar mottas bättre av de yngsta i familjen. Vill man ha en lite mer rustik sås går det bra att låta bli att mixa.

Fiskbiffarna går även utmärkt att steka i olja om du inte vill ha någon sås till.

Gör så här

  1. Grovhacka hälften av löken och lägg i en matberedare tillsammans med torsk, äggvita, dill, ströbröd, mjölk, salt och vitpeppar.
  2. Mixa allt till en smidig smet. Ställ i kylen.
  3. Finhacka resten av löken och fänkål. Skär bort den nedersta hårda delen av fänkålen först.
  4. Fräs lök fänkål och timjan i lite olivolja i en djup gryta tills den börjar bli genomskinlig.
  5. Tillsätt tomater och koka upp. Låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter.
  6. Forma små bollar av fiskfärsen med hjälp av en sked och handflatan. Blöt skeden och handen i vatten så fastnar inte färsen lika lätt.
  7. Mixa såsen med en stavmixer. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar. Beroende på tomaternas kvalitet kan du även smaka av såsen med lite socker.
  8. Lägg försiktigt ned fiskbiffarna i såsen och låt sjuda under lock i ca 5 min
  9. Servera med pasta och lite hackad persilja på toppen
© 2024 Vinga Seafood