Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 20 minuter
| 800 g | Ryggfilé av torsk |
| 4 st | hamburgerbröd |
| 2 st | avokado |
| 3 msk | crème fraiche |
| 1 st | lime |
| 0,5 st | röd chili |
| salt och peppar | |
| ruccolasallad | |
| rödlök | |
| tomat | |
| färsk basilika |
Trött på samma gamla burgare? En bit torsk med alla tillbehör tar burgaren till en helt ny nivå. Ett hälsosammare alternativ med spännande smaker – det kommer gå hem hos alla! Även barnen kommer att älska den!
Gör så här
- Förbered guacamolen genom att mosa avokado tillsammans med finhackad vitlök, limejuice och crème fraiche. Tillsätt lite chili om du vill ha lite extra hetta.
- Krydda troskbitarna med salt och peppar.
- Stek torskbitarna i smör i en stekpanna, salta och peppra.
- Bred rikligt med guacamole på det undre hamburgerbrödet och lägg på torskbitarna.
- Toppa med ruccola, torsk, tomatskivor och rödlök.
- Lägg på lite basilika och placera sedan den övre brödhalvan ovanpå.
Hälsosamt, enkelt och otroligt gott!
Tips: Pressa gärna lite citronjuice över fiskbitarna när de är klara i stekpannan.