Torskwraps (Lofoten Classic)

Norsk Fisk

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

600 g Ryggfilé av torsk
1 klyfta vitlök
3 msk olivolja
1 st grön paprika
0,5 huvud isbergssallad
8 st körsbärstomater
4 st kokta poatisar
50 g smör
4 st stora tortillabröd
1 knippe dill
salt och peppar

Prova Lofoten Classic till fredagsmyset istället för tacos. Gott och nyttigt.

Gör så här

  1. Hacka grön paprika och vitlök i små fina bitar.
  2. Blanda med olivolja till en marinad.
  3. Skär torsken i strimlor och vänd runt i kryddoljan.
  4. Strimla purjolök och isbergssalladen. Dela cocktailtomaterna i halvor.
  5. Mosa den kokta potatisen och blanda med smöret och purjolöken. Salta och peppra.
  6. Stek torsken i het panna, i smör och olivolja, tills den vitnat, ca 3-4 minuter per sida.
  7. Plocka dillen i små knippen.
  8. Fördela mos, torsk, tomater och toppa med keso och dill på tortillabröd.
  9. Vik upp botten på brödet, vik in sidorna till en rulle och slå lite smörpapper runt.
© 2024 Vinga Seafood