Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 30 minuter
600 g | Ryggfilé av torsk |
1 klyfta | vitlök |
3 msk | olivolja |
1 st | grön paprika |
0,5 huvud | isbergssallad |
8 st | körsbärstomater |
4 st | kokta poatisar |
50 g | smör |
4 st | stora tortillabröd |
1 knippe | dill |
salt och peppar |
Prova Lofoten Classic till fredagsmyset istället för tacos. Gott och nyttigt.
Gör så här
- Hacka grön paprika och vitlök i små fina bitar.
- Blanda med olivolja till en marinad.
- Skär torsken i strimlor och vänd runt i kryddoljan.
- Strimla purjolök och isbergssalladen. Dela cocktailtomaterna i halvor.
- Mosa den kokta potatisen och blanda med smöret och purjolöken. Salta och peppra.
- Stek torsken i het panna, i smör och olivolja, tills den vitnat, ca 3-4 minuter per sida.
- Plocka dillen i små knippen.
- Fördela mos, torsk, tomater och toppa med keso och dill på tortillabröd.
- Vik upp botten på brödet, vik in sidorna till en rulle och slå lite smörpapper runt.