Du behöver
för 4 personer
Tillagningstid: ca 45 minuter
4 portioner | skreitorsk (150 g) |
3 msk | smör |
2 dl | torrt vitt vin |
3 dl | gröna linser |
2 st | vitlöksklyftor |
1 st | purjolök |
50 g | smör |
1 knippe | dill |
salt & peppar |
En rustik torskrätt med en lyxig touch.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj linserna och koka under lock på svag värme i ca 20-25 minuter.
Skala och finhacka vitlök. Dela, skölj och finstrimla purjolök. Plocka ner dill i fina vippor.
Lägg torskbitarna med skinnsidan upp i en ugnsfast form. Klicka över smör, häll hälften av vinet runtom och salta. Baka i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Hetta upp smör i en stekpanna och låt det brynas lite. Tillsätt vitlök och purjolök och fräs under omrörning några minuter. Tillsätt sedan de kokta gröna linserna och låt allt fräsa i ytterligare några minuter. Tillsätt resten av vinet och låt det koka in i fräset.
Tillsätt dill precis innan servering och smaka av med salt och peppar.
Servera den ugnsbakade skreifilén tillsammans med linsfräset.