Ugnsbakad skreitorsk med linser och purjolök

Du behöver

för 4 personer

Tillagningstid: ca 45 minuter

4 portioner skreitorsk (150 g)
3 msk smör
2 dl torrt vitt vin
3 dl gröna linser
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
50 g smör
1 knippe dill
salt & peppar

En rustik torskrätt med en lyxig touch.

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj linserna och koka under lock på svag värme i ca 20-25 minuter.

Skala och finhacka vitlök. Dela, skölj och finstrimla purjolök. Plocka ner dill i fina vippor.

Lägg torskbitarna med skinnsidan upp i en ugnsfast form. Klicka över smör, häll hälften av vinet runtom och salta. Baka i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Hetta upp smör i en stekpanna och låt det brynas lite. Tillsätt vitlök och purjolök och fräs under omrörning några minuter. Tillsätt sedan de kokta gröna linserna och låt allt fräsa i ytterligare några minuter. Tillsätt resten av vinet och låt det koka in i fräset.

Tillsätt dill precis innan servering och smaka av med salt och peppar.

Servera den ugnsbakade skreifilén tillsammans med linsfräset.

© 2024 Vinga Seafood